Bartın Devlet Hastanesi " Pandemi Hastanesi " Oldu.
05 Haziran 2020

Bartın Devlet Hastanesi “ Pandemi Hastanesi “ Oldu.

Bartın Devlet Hastanesi Pandemi Hastanesi Oldu;

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemiz ve ilimizde de sürdürülen Covid-19 salgını ile mücadele çerçevesinde Bartın Devlet Hastanesi “Pandemi Hastanesi” haline getirildi.

Hızlı Tarama Testi Bartın’a da geldi;

Hızlı tarama testleri ülkeye geliş miktarlarına göre oranlanarak illere dağıtılmış, Bartın’a bu oranda tekabül eden sayıda gelmiş tarama amaçlı kullanılmaktadır. Bu testler bireysel başvuruya bağlı olarak isteyen herkese uygulanacak testler değildir. Tıbbi gereklilik halinde tarama maksatlı kullanılır. Ülkeye yeni kit geldikçe veya ülkemizde üretilmeye başlandıkça oransal olarak ilimize gelmeye devam edecektir.

Bartın Devlet Hastanesi “Pandemi Hastanesi”ne dönüştürüldü;

İlimizde bulunan 2 hastaneden Devlet Hastanesinin önüne konteynerler konularak şüpheli vakaların doğrudan acil servisle teması kesilmiştir, bugünden itibaren Bartın Devlet Hastanesi pandemi hastanesine dönüştürülerek ayrılacak, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye devam edecektir.