Kapasitesi Artan Palyatif Bakım Merkezinde 160 Hastaya Daha Hizmet Verildi
28 Şubat 2020

Bartın Devlet Hastanesinde 10 ve Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesinde 17 yatak kapasiteli olan Palyatif Bakım Merkezinde doluluk oranı yüzde 70'e ulaştı.

Bartın Devlet Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Bartın Devlet Hastanesi daha önce 10 yatak kapasiteli olan Palyatif Bakım Merkezinin yatak kapasitesini, Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesinde 30 Nisan 2018 tarihi itibariyle 17 yatak ekleyerek toplamda 27 yatağa çıkartmıştı. Geçen 6 aylık süre içerisinde Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesinde bulunan 17 yataklı Palyatif Bakım Merkezinde Mayıs 2018- Kasım 2018 tarihleri arasında yatak doluluk oranları % 70'e ulaşmış ve toplamda da 160 hastaya hizmet verilmiştir.

Bartın Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesinde 17 yataklı Palyatif Bakım Merkezinin hizmete açılmasıyla birlikte artan yatak kapasitesi ile hasta mağduriyetleri engellemiş ve bu sahadaki memnuniyet artmıştır. İşlevselliği itibariyle palyatif bakım, hastalar tarafından yaşanan fiziksel, psikososyal ve manevi semptomların giderilmesini, aynı zamanda ailenin ve bakım verenin desteklenmesini ve acılarının hafifletilmesini amaçlamaktadır.

Terminal dönem kanser hastaları, beslenme yetersizliği olan hastalar, nörolojik hastalıklar gibi durumlarda hastaya refakatçisi eşliğinde konforlu ortamlarda tedavi desteği ve bakım eğitimleri verilmektedir. Merkezlerimizde uzman hekim, hemşire, hasta bakım ve temizlik personelleri daimi olarak görev alırken diyetisyen, fizyoterapist, psikolog, sosyal çalışmacı ise kısmi zamanlı olarak hizmet sunmaktadır.

• AjansBartın.jpg
  • PalyatifAjansBartın2.jpg