Engelli Ve Yaşlı Yardım Birimi Hizmete Başladı

Herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecede kaybeden engelli vatandaşların sağlık hizmeti ihtiyaçlarını hızlı, verimli ve mağdur edilmeden karşılamalarına yardımcı olabilmek için Bartın Devlet Hastanesinde "Engelli ve Yaşlı Yardım Birimi" oluşturularak engelli ve yaşlı hastalara hizmet verilmeye başlandı. Bu sayede toplumun en hassas kesimi olan engelliler ve yaşlıların hizmet anlamında işlerini kolaylaştırmayı amaçlamaktayız.

Yaşamın birçok alanında hareketleri kısıtlanan, birçok sorunla karşılaşan engelli ve yaşlı bireylerimize sunulan bu hizmetle engelli ve yaşlı hastalar poliklinik girişinde karşılanarak, yönlendirme, bilgilendirme yapılmakta, ihtiyaç duyan hastalara da bizzat refakat edilerek tedavi işlemlerinde yardımcı olunmaktadır. Bu uygulama sayesinde engelli ve yaşlı hastaların tedavi ihtiyaçları kısa zamanda sonuçlandırılmaktadır.