5.5 Saatlik Operasyon Başarı İle Tamamlandı

Ateşli Silah yaralanması ile hastanemize başvuran 15 yaşındaki V.Ç. ye Genel Cerrah Uzmanı, Kalp Damar Cerrahı Uzmanı, Ortopedi Uzmanı ve Anestezi Uzman hekimlerinin birlikte yaptıkları operasyon başarıyla gerçekleştirildi.

15 yaşında olan hasta, hastanemiz acil servise 28.02.2018 tarihinde saat 18.10’ da sol omuzda ateşli silah yaralanması ile (tüfek) başvurmuştur. Buna bağlı olarak hastada sol akciğerde kontüzyon, o bölgedeki sinir demeti harabiyeti,  atardamar ve toplardamarlar yanarak parçalanmış ve çok fazla kan kaybetmiş olarak hastanemize gelmiştir. Hastanın Tomografi çekilerek diğer görüntüleme işlemleri ve tetkikleri yapıldıktan sonra, Genel Cerrah Uzm. Dr. Muzaffer ÇAPAR, Kalp Damar Cerrahı Uzm. Dr. Mehmet NİYAZ, Ortopedi Uzman Dr. Gökhan CANSABUNCU ve Anestezi Uzmanı Dr. Musa Yavuz ve ameliyathane ekibi ile 19.30 da hastanın ameliyatına başlanılmıştır.

Yaklaşık 5.30 saat süren ameliyat başarı ile tamamlanarak hasta gece 1.00’de yoğun bakım ünitemize alınmıştır. 01.03.2018 tarih saat 15.45 te solunum cihazından ayrılmış olan hastanın tedavisi hastanemizde devam etmekte olup, şifa ile taburcu edilmesi beklenmektedir.

Hastanın hayata tutunması için olağanüstü çaba ve gayret gösteren, tedavi sürecine katılan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür deriz.