12 Mart 2024

Pulmoner Rehabilitasyon Haftası, solunum sistemi hastalıkları olan bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik farkındalık yaratmayı amaçlayan bir etkinliktir. Bu hafta genellikle solunum yetmezliği, astım, KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) gibi solunum sistemi hastalıklarının tedavisi ve yönetimi üzerine odaklanır. Pulmoner rehabilitasyon haftası, hastaların solunum fonksiyonlarını artırmak, nefes darlığıyla başa çıkmak, fiziksel aktivite kapasitelerini iyileştirmek ve yaşam kalitesini artırmak için sağlık profesyonelleri tarafından sunulan tedavileri vurgular.
Pulmoner Rehabilitasyon Haftası, kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla Hastanemiz Ana Bina poliklinik girişinde stant açılmıştır. Stantta hasta ve hasta yakınlarına Pulmoner Rehabilitasyon Haftası ile ilgili broşür dağıtılarak bilgilendirmelerde bulunuldu. Göğüs hastalıkları servisinde tedavi gören hastalarımıza da konuyla ilgili bilgi verildip2