29 Eylül Dünya Kalp Günü.
12 Ekim 2023

29  Eylül Dünya Kalp Günü  etkinlikleri kapsamında Bartın Devlet Hastanesi  ana yerleşkesinde   kalp hastalıklarının farkındalığını artırmaya yönelik stant açılıp hasta ve hasta yakınlarına el broşürü dağıtıldı . Etkinlik kapsamında hastanemize gelen vatandaşlarımıza  kalp sağlığının önemi ve risk azaltma hakkında bilgiler verildi.

29 Eylül Dünya Kalp Günü, kalp sağlığına ve kalp hastalıklarının farkındalığını artırmaya yönelik bir uluslararası etkinliktir. Bu gün, dünya genelinde kalp hastalıklarının risklerini azaltma, kalp sağlığını teşvik etme ve toplumları kalp sağlığı hakkında bilinçlendirme amacı taşır.

Dünya Kalp Günü, insanları düzenli egzersiz yapmaya teşvik etmek, sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmelerini teşvik etmek, sigara içmeyi bırakma ve kalp hastalığı risk faktörlerini azaltma konularında bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler ve kampanyalar düzenlenmesine vesile olur. Kalp hastalıkları, dünya genelinde ölüm nedenleri arasında önemli bir yer tutar, ancak birçok durumda bu hastalıkların önlenebilir olduğu unutulmamalıdır.

kalp8.JPG

kalp5.JPG