Göğüs Cerrahisi Uzmanımız Op. Dr. Gökhan AYBERİK bölgesel (el/koltukaltı) aşırı terlemesi olan hastalarda endoskopik torakal sempatikotomi ameliyatlarına başlamıştır.

Güncelleme Tarihi: 31/07/2019

Göğüs Cerrahisi Uzmanımız Op. Dr. Gökhan AYBERİK bölgesel (el/koltukaltı) aşırı terlemesi olan hastalarda endoskopik torakal sempatektomi) ameliyatlarına başlamıştır. ÖZMEN kardeşler ellerindeki aşırı terleme nedeniyle Op. Dr. Gökhan AYBERİK tarafından ameliyat edilmişlerdir.

ETS ameliyatı ile el, koltuk altı, yüz ve boyun gibi bölgesel terleme sorununa kalıcı çözüm bulunmaktadır. Bu teknikte, koltuk altı bölgesinden bir santimetre uzunluğundaki bir adet cilt kesisinden, endoskop ile işlem yapılacak göğüs boşluğuna girilerek sempatik zincirlerin bulunduğu bölgeye gelinir ve cerrah bir ekrana yansıyan görüntülere bakarak ameliyatı gerçekleştirir. Bu ameliyatta klasik ameliyatlarda olduğu gibi uzun cilt kesisi yapılmaz, bir santimetre uzunluğundaki kesi yeterli olur. Uzun süre hastanede kalmadan işlem gerçekleştirilebilmektedir.