Hastanemizde "RAHİM SARKMASI VE İDRAR KAÇIRMA" ameliyatı Op.Dr.Murat Yassa tarafından yapılmaya başlanmıştır.

Güncelleme Tarihi: 24/01/2019

Rahim sarkması ve idrar kaçırma her yaştaki kadınlarda oldukça sık görülen ancak çoğunlukla gizlenen bir durumdur. İdrar kaçırma hastalarda namaz/abdest tutamama, çarşı-pazar gezerken veya  sosyal aktivitelerde rahatsız etme gibi sorunlara yol açabilir. Rahim sarkması ise bele veya kasığa vuran ağrı, ilişkide zorluk, kozmetik problemler ve tekrarlayan iltihaplara yol açabilmektedir.

Yaşam kalitesini bozan bu iki durum utanılacak bir hastalık değildir ve tedavisi mümkündür. İdrar kaçırma için mini-sling adı verilen örgü (mesh) ameliyatı ve rahim sarkması için rahim-koruyucu Laparoskopik Lateral Süspansiyon adı verilen ameliyatlar yapılmaktadır. İlimizde de bu ameliyatlar yapılabilmektedir. Bartın Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Murat Yassa tarafından bu ameliyatlar başarı ile uygulanmaya başlanmıştır.

3 aylık bir süre zarfında; 15 hasta idrar kaçırma ve 2 hasta rahim sarkması şikayetleri ile bu iki yeni ameliyat tekniği kullanılarak tedavi görmüştür.