Sağlıklı Anne Ve Bebekler Güçlü Ebelerden Geçer

Bartın Devlet Hastanesi tarafından hazırlanarak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)’ya sunulan “SAĞLIKLI ANNE VE BEBEKLER GÜÇLÜ EBELERDEN GEÇER” başlıklı projemiz, 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunmuş ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenerek, Bartın Devlet Hastanesi adına Başhekim Yardımcısı Uz.Dr. Nizamettin AYAN ve BAKKA yetkilileri ile proje sözleşmesini imzaladılar.

Proje kapsamında Gebe Okulumuz da görev alan Ebe Eğitimcileri yetiştirmek ve doğal doğum sürecinde olmazsa olmazımız Ebelerimizin bilgilerini güçlendirmek amacıyla eğitim verilecektir.Proje kapsamında 50 sağlık çalışanına eğitim verilecek. Projede yer alan eğitim konularımız sırasıyla;

Doğum da duygusal ve fiziksel destek doğum süreci ve evreleri doğumda rol oynayan hormonlar, Uluslararası ebelik felsefesi Normal doğumu kolaylaştıran pozisyonlar (Normal Doğumda ağrının fizyolojisi, doğumdaki rolü) Gebelikte sağlıklı yaşam ve pelvik taban egzersizleri,

Nefes ve ıkınma teknikleri, Masaj teknikleri, Doğum ağrısı ile bas etmede kullanılan ilaç dısı rahatlatıcı teknikler/ yöntemler ( Ikınma, nefes, masaj ve pozisyonlara yönelik) .

Doğum planı oluşturma, Doğumun üçüncü evresini destekleme stratejileri, Doğumda kanıt temelli yaklaşımları destekleme Doğumda konforun sağlanması, Bebek bakımı ve emzirmesi

Anne bebek bağlanmasının önemi, konularında Prof.Dr. Fatma Deniz SAYINER ve Yazar/Ebe Nesibe ÜZEL YAR tarafından sertifikalı eğitim verilecektir.