3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞI HAFTASI

Bartın Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimince 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında hastane içinde standlar açılarak Organ bağışı konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor.

Organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte hastane içinde gerek personellere gerekse hastaneye gelen hasta ve yakınlarına Organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirmeler yapıldı ve broşürler dağıtıldı.

Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Abdullah Danışman Organ Bağışı Haftasıyla ilgili olarak; “Türkiye'de Sağlık Bakanlığı verilerine göre başta 21 bin 551 böbrek, 2 bin 93 karaciğer, 918 kalp hastası olmak üzere toplam 24 bin 819 insanın organ bekleme listesinde bulunmaktadır. Bu gerçeğini önemseyerek organ naklinin ülkemiz için çok önemli olduğunu ve organ bağışı konusunda farkındalığın arttırılmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.” Dedi. Hafta boyunca Bartın Devlet Hastanesi bünyesinde standlarda organ bağışı konusunda bilgilendirme ve broşür dağıtım faaliyetlerine devam edilecektir.

DSC_1936.JPG DSC_1955.JPG