Serbest Alan Odyometri Ünitesi Kuruldu

Hastanemize üniversite standartlarında İşitme Test Ünitesi kuruldu.

Daha öncesinde var olan sistemimiz yenilendi,  işitme rahatsızlığı olan hastaların tedavisi için yeni işitme cihazı (Odyometre Cihazı ) ve Tek Cidarlı Sessiz Kabin alınarak, hastalarımızın il dışı sevk ihtiyacı ortadan kalktı.

Yeni alınan odyometre cihazımızın serbest alan testi uygulamaları için uygun yazılım tabanlı olması ve kabinimizin daha büyük boyutlarda alınması sayesinde hastanemizde daha önce yapılamayan serbest alan testi yapılabilmektedir. Serbest alan testi sayesinde bir kulağında işitme cihazı bulunan ve diğer kulağı için işitme cihazı almak isteyen hastalarımız il dışına gönderilmeden hastanemizde test edilebilmektedir. Ayrıca yine serbest alan testi ile işitme cihazı kullanan ve işitme cihaz raporlu ehliyet almak isteyen hastalarımızın sevki önlenmiş olup, testler hastanemizde yapılabilmektedir.

Serbest Alan Testi; işitme cihazı kullanan hastalarda kişinin cihazdan fayda görüp görmediği, fayda görüyor ise ne derece fayda gördüğünü tespit edebilmek için kullanılabilmektedir.

Kabin boyutları mızın eskiye oranla daha büyük olması sebebiyle tekerlekli sandalye kullanan hastalarımız tekerlekli sandalyeleri ile test olabilme imkânına sahip olup, güvenlikleri ve rahat etmeleri sağlanmıştır.