‘’Yalın Hastane Yalın Dönüşüm’’ Proje Eğitimlerimiz başladı.

Hastanemiz tarafından hazırlanıp, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından kabul edilerek imzalanan ‘’YALIN HASTANE YALIN DÖNÜŞÜM’’ proje eğitimlerimizin birincisi uygulanmaya başlandı.

İki gün süren eğitim programında, hastanemizin farklı bölümlerinde çalışan birim sorumluları ve yöneticilerden oluşan 80 sağlık çalışanına konunun uzmanları tarafından yerinde ve uygulamalı eğitimler verildi. Aynı zamanda Bartın İl Sağlık Müdürlüğü, Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Özel Ak Tıp Merkezi ve Özel Yaşam Tıp Merkezlerinden çalışanlar da davet edilerek eğitime katılımları sağlandı.

Yalın Hastane Sistemi teşhis ve tedavi süreçlerine hastanın gözünden bakan ‘hasta açısından ‘gerçek değer’i tespit ederek, buna odaklanan ve süreçlerdeki israfları yok ederek toplam tedavi süresini ve maliyetleri azaltırken hizmet kalitesini de arttıran, bir sağlık sistemidir. Bu sistemi hastanemizde uyguladığımızda, hasta beklemeleri ve gereksiz stoklar azaltan, hasta ve çalışan memnuniyeti arttıran, israflarından arındırılmış, yüksek kalitede hizmet üreten ve sürekli iyileştirmeler ile maliyetlerini düşüren, çok daha etkin yönetilebilen bir sağlık sistemi yaratılması hedeflenmektedir.

Önümüzdeki haftalarda devam edecek olan ‘’YALIN HASTANE’’ eğitimlerimiz ile birlikte, hastanemizde başta hasta olmak üzere, tüm sağlık ekibinin beklentilerinin en üst seviyede tatmin edildiği yüksek kalitede hizmet üretebilmek için israflardan arındırılmış ve sürekli iyileştirmeler yapan bir sağlık işletmesi olmak için Yalın Hastane Sistemi kurumumuzda hayata geçirilecektir.

• DSC_9439.JPG
  • DSC_9471.JPG